Så mycket kostade rondell-konsten

 

Trafikverkets underentreprenör Typsa har designat och utformat ytan. Foto: Trafikverket.

Utformningen i mitten av Trappströmsrondellen börjar bli färdig. Den är inspirerad av Mälaröstränder och Stenhamra stenbrott och består av platsgjuten betong, kullersten, glaskross, gröna ytor och belysning. Men vad har den kostat?


Text: Maria Forslund

Ombyggnationen och dekorationen av Tappströmsrondellen ingår i avtalet om breddning för väg 261 och ligger helt och hållet på Trafikverket. De har, i sin tur, anlitat underentreprenören Typsa för att designa och utforma ytan.

När MälaröNytt frågade Daniel Cannervik, kommunikatör på Trafikverket vad dekorationen inne i rondellen kostat fick tidningen tidigare svaret:

– Cirkulationsplatsen är en del av ett större helhetskontrakt. Att bryta ut enskilda delar av kontrakten under pågående entreprenad skulle tyvärr inte ge en rättvisande bild.

Nu återkommer Trafikverket i frågan och ger en uppskattning av kostnaden på ”omkring en miljon”.

– Gestaltningen är som vi sagt tidigare en enskild del i en större entreprenad som omfattar hela cirkulationsplatsen, en ny bro och cirka tre kilometer väg. Kostnadsposten för gestaltningen är ännu inte färdigspecificerad. Men en uppskattning av kostnader för sten-och betongarbeten, belysning och material är omkring en miljon kronor.

Rondellen färdigställs under tidig höst också med belysning och planteringar, enligt Daniel Cannervik.

Här kan du läsa förra artikeln där vi också frågar kommuninvånare om vad de tycker om utformningen i rondellen

Cirkulationsplatsens utformning är så gott som färdig. Under hösten kommer hela området slutbesiktgas.  Foto: Trafikverket

 
Föregående
Föregående

Ta vara på frukten och få sommaren att räcka längre

Nästa
Nästa

De startade ett bibliotek i det gömda Himalaya.