Nu öppnas Nockebybron igen. Trafikverket: “Hittills har det gått bra”

 

Från och med idag återgår Nockebybron till att öppnas som vanligt för fritidsbåtstrafik. MälaröNytt tog kontakt med Trafikverket för att höra om det verkligen går att andas ut nu.

Foto: Holger Ellgaard


2024-10-01

Text: Helen Bjurberg

Efter en lång rad av problem med Nockebybron bestämde Trafikverket i samråd med Sjöfartsverket och Ekerö kommun att stänga bron för fritidsbåtstrafik. Beslutet gällde inledningsvis från och med den 20 juli och fram till sista augusti. Senare förlängdes stängningen och kom att löpa även över september månad.

”Vi gör det för att säkra biltrafik och nödvändiga transporter till och från Ekerö”, skrev Trafikverket i sitt pressmeddelande då.

Nu är den tillfälliga stängningen över och från och med i dag ska båttrafiken släppas igenom som vanligt. MälaröNytt tog kontakt med Trafikverket, för att höra vad som hänt sedan beslutet infördes och om de är lite svettiga nu …

 Nancy Häggkvist, talesperson för Nockebybron på Trafikverket svarade på våra mejl och en del av de frågor vi ställde.

1. Vad har ni nu gjort för att inte problemen med bron ska komma tillbaka?

Vi har gjort omfattande kontroller av bron. Bland annat har vi gått igenom systemen som styr bron. Flera åtgärder har gjorts, till exempel har vi bytt ut givare och säkringar. Vi har också testöppnat bron felfritt över 50 gånger.

2. Vad gör ni om problemen ändå kommer igen?

Vi kommer att fortsätta kontrollera och underhålla Nockebybron för att minimera risken för stopp vid broöppning.

3. Hur har det gått idag?

Hittills har det gått bra. Som en extra beredskap har vi teknikerna på plats första veckan, 1 oktober till och med 7 oktober mellan klockan 09:00-14:00, om det skulle bli tekniska fel på bron.

4. Är du lite svettig nu?

Inget svar.

5.  Jag noterar att du inte svarat på sista frågan. Om jag omformulerar den: Känner du dig trygg med att det kommer fungera som tänkt nu?

Inget svar.

Annons för Mälaröarnas Riksteaterförening

 
Föregående
Föregående

Rekordmånga hus till salu i kommunen

Nästa
Nästa

Mälaröarnas småttingar bjuds upp till dans