Mälaröarnas småttingar bjuds upp till dans

 

Foto: Virveldans

På onsdag virvlar dansen in i Erskinesalen, när kommunens allra yngsta bjuds på interaktiv dansföreställning.


2024-10-01

Text: Helen Bjurberg

Föreställningen, som är en interaktiv dansupplevelse, vänder sig till bebisar mellan 4 och 18 månader och deras föräldrar. Under 40 minuter kommer 15 småttingar och lika många föräldrar att bjudas på dansglädje, flygande glada färger, dansande bollisar och magi, utlovar danskompaniet Virveldans.
Virveldans drivs av Sara Lidholm som är utbildad vid Balettakademien i Stockholm, Kulturama och Stockholms Musikpedagogiska Institut, samt har lärarexamen från Lärarhögskolan Stockholm och fördjupningsstudier inom pedagogik/specialpedagogik, utvecklingspsykologi och teater- och dansvetenskap.

Vad kan publiken förvänta sig av föreställningen?

– De medverkande kan förvänta sig ett sinnligt rum fyllt av mjuka och böljande tyger, stjärnhimmel, flygande fjäderlätta sjalar och dansande bollar i olika färger. Scenografin och rekvisitan är anpassad till målgruppen och finns i rummet för att utforskas. Bebisarna smakar och känner sig fram, säger Sara

Hur vet du om de gillar det? De flesta kan väl inte applådera?

– Dansglädjen mellan bebis och vuxen samt i hela rummet märks tydligt genom skratt, utrop och ett utforskande av olika rörelser. Det är så härligt att se samspelet mellan barn och vuxen och anknytningen som sker genom den gemensamma dansupplevelsen.

Förutom Dansa och språka med bebis erbjuder Sara även andra dansföreställningar men också fortbildning för personal inom barnomsorg.

Biljetter till föreställningen går att hämta på biblioteket i Ekerö.

Annons för Mälaröarnas Riksteaterförening

 
Föregående
Föregående

Nu öppnas Nockebybron igen. Trafikverket: “Hittills har det gått bra”

Nästa
Nästa

Veckans polislarm: Flertal inbrott och narkotikafynd på Ekerö