Trafikverket: ”Merparten av Ekerövägen ska bli klar till årsskiftet”

 

Vecka 36 görs asfalteringsarbeten och linjemålning på sträckan Finnbo - Kanton. Foto: Trafikverket

Under veckan färdigställs en kortare sträcka av Ekerövägen och fyra körfält öppnas från Tappström till Kanton.


Arbetet på Ekerövägen återupptogs i somras och går nu framåt. Under denna vecka görs asfalteringsarbeten och linjemålning på vägsträckan från Finnbo/Edeby fram till Kantonkorsningen. Efter det är den halvkilometer långa sträckan färdig och fyra körfält öppna för trafik från Tappström till Kantonkorsningen.

Arbetena som återstår kommer att göras nattetid, preliminärt datum är natten till den 6 september, för att inte störa framkomligheten allt för mycket. Allting kommer att skyltas ordentligt men i sitt pressmeddelande uppmanar Trafikverket alla trafikanter att vara uppmärksam på förändringar.

Kantonkorsningen kommer att byggas om under hösten och här jobbar Trafikverket för närvarande med dagvattendränering och justering av vägens lutning. Ekerövägen kommer sedan att breddas med ett fjärde körfält till Nockebybron för att få ett extra kollektivkörfält från Bromma.

– Vår målsättning är att merparten av Ekerövägen ska bli klar till årsskiftet, säger Daniel Cannervik, kommunikatör E4 Förbifart Stockholm, på Trafikverket.

Ekerövägen från ovan. Foto: Trafikverket

 
Föregående
Föregående

Färingsö marknad firar 40 år – invigs med fanfar i nytt jakthorn

Nästa
Nästa

Grus på vift skapar risk för olyckor