Grus på vift skapar risk för olyckor

 

På Stenhamravägen i höjd med Törnby gård behöver särskilt tvåhjulade trafikanter ta det försiktigt för att inte halka på gruset.

När det nya gruset som lagts i stödkanten på Stenhamravägen i höjd med Törnby gård hamnat på vägbanan finns risk för olyckor.

– Motorcyklel och mopedburna trafikanter riskerar att gå omkull, skriver Trafikverkets projektledare för underhåll till MälaröNytt.


I veckan har Trafikverkets basunderhållsentreprenör Svevia kompletterat med att nytt grus i stödkanten på Stenhamravägen.

Tanken är att nivån på gruset ska vara samma som på beläggningen efter att det packat sig, men i Törnbykurvan har gruset spridit sig ut på vägen i stället.

– Av någon anledning så genar trafikanter i kurvorna och kör då utanför vägbanan. Då sprätter gruset ut, skriver Trafikverket i ett mejlsvar till MälaröNytt.

Risken med att gruset sprider sig är att dikena långsamt fylls med grus och dikesfunktionen på sikt hindras, men också att gruset kommer ut på vägen, vilket riskerar stenskott och i värsta fall olyckor.

– Motorcykel och mopedburna trafikanterna riskerar att gå omkull, skriver Trafikverket.

Svevia var ute och sopade körbanan under tisdagskvällen och kommer antagligen sopa under onsdagskvällen också.

Har du märkt av gruset i Törnbykurvan, kontakta oss och berätta!

 
Föregående
Föregående

Trafikverket: ”Merparten av Ekerövägen ska bli klar till årsskiftet”

Nästa
Nästa

Krönika