Förvirring när Trafikverket ställer ut informationsskyltar

 

En av skyltarna informerade bilister på väg från öarna om Tappströmsbrons öppettider.

Sedan några dagar tillbaka finns flera informationsskyltar från Trafikverket utställda ute på öarna. Skyltarna ska användas för att informera om eventuella trafikstörningar.

På så sätt kan trafikanter välja en annan väg eller vända och slippa stå i kö under tiden, säger Katarina Wolffram på Trafikverket.


2024-10-04

Text: Maria Forslund

Nockebybron har öppnat för båttrafik igen och både den bron samt Tappströmsbron testöppnas med jämna mellanrum. För att underlätta för trafikanter har nu Trafikverket placerat ut fyra informationsskyltar ute på öarna för att enkelt kunna informera trafikanter om eventuella störningar.

– Vi har satt upp dessa skyltar framför allt för att kunna informera om eventuella stopp vid Nockebybron och Tappströmsbron, för att trafikanter ska ha möjlighet att ta en annan väg eller vända och slippa stå i kö under tiden, säger Katarina Wolffram på Trafikverket.

I början av veckan rådde en del förvirring då en av skyltarna som stod på Lovö strax efter Lindö tunnel i riktning mot stan informerade om öppning av Tappströmsbron.

– Tanken med att ha information om Tappströmsbron var att informera merparten av trafiken från Ekerö som åker in mot stan och som sen ska ta sig hemåt, men vi ska justera informationen på skylten som står på Lovö eftersom den står placerad så att information om öppningar på Tappströmsbron inte upplevs som relevant.

Annons för Mälaröarnas Riksteaterförening

 
Föregående
Föregående

Brottsplats Mälaröarna: Unga och droger

Nästa
Nästa

Krönika