Trafikverket svarar på frågor om Tappströmsbron – men inte på varför färjan inte är avgiftsfri

 

Trafikverket får just nu många frågor om Tappströmsbron. Med anledning av detta har de sammanställt dessa frågor med svar på sin hemsida. Men en av frågorna som MälaröNytt ställt är ännu inte besvarade – den om varför färjan inte är avgiftsfri.

På grund av förra helgens driftstopp samt kommande tester av Tappströmsbron får Trafikverket en hel del frågor. På deras hemsida finns nu svar på varför bron öppnas överhuvudtaget, vad som är fel på den och om det finns möjlighet till ersättning för förlorad arbetsinkomst o dyl vid de tillfällen som bron krånglar.

Alla dessa frågor och svar hittar man här: Frågor och Svar från Trafikverket

Däremot saknas svar på den fråga som MälaröNytt sedan tidigare ställt till Trafikverket. Den om varför färjan inte är avgiftsfri hela tiden. Vid ett driftstopp av någon av broarna ut till Mälaröarna blir Ekeröleden kostnadsfri. Övrig tid är den inte det. Sedan tidigare har Daniel Cannervik, kommunikatör, E4 Förbifart Stockholm svarat:

- Ekeröleden är inte kostnadsfri eftersom det finns en fast förbindelse mellan Mälaröarna och fastlandet, även om den periodvis är ansträngd. Det är en principfråga och Trafikverket måste behandla alla lika över hela landet.

Däremot finns exempel på färjor som är kostnadsfria trots att det finns landförbindelse: Orust och Uddevalla-Lysekil är några av dessa. MälaröNytt har sökt Trafikverket ännu en gång för att få svar på detta.

 
Föregående
Föregående

Söndagsporträttet Freja Edholm Borchies: ”Jag brukar säga att jag leker light-bonde”

Nästa
Nästa

Färingsöbarnen blev Madickens kompisar