Signe vann på Stockholms stadion 

 

Signe och Pat’s Choice på Stockholms stadion. Foto: Privat

När ridtävlingen Young Talants gick av stapeln på Stockholms stadion i helgen kammade Ekeröryttaren Signe Ekengren hem första pris med ponnyn Pat’s Choice. Nu väntar fler stora tävlingar för den unga talangen.

 

14-åriga Signe Ekengren från klubben Nytorp Equestrian på Helgö har ridit hela sitt liv och visat så stora framgångar att hon sedan några månader tillbaka blivit uttagen till landslaget och får representera Sverige i utländska tävlingar.

När hon i helgen tävlade som en av åtta unga, talangfulla ryttare i tävlingen Young Talants på Stockholms stadion kammade hon hem vinsten med en dryg sekund före tvåan Mathilda Hansson.

Drömmen blev sann

Ponnyn Pat’s Choice har hon ridit i ett år och de har hunnit tävla i både SM och en del utländska tävlingar. Men att få rida på Stockholms stadion har varit en dröm som Signe haft ända sedan hon var liten. Känslan att både förverkliga den drömmen och samtidigt vinna tävlingen är så stor att hon nästan har svårt att sätta ord på den.

–   Det var häftigt och mäktigt och allt på en gång, säger hon med ett skratt.

SM nästa

Men knappt kommer hon hinna smälta upplevelsen innan det är dags för nästa stora tävling. Kommande helg ska hon rida lag-SM i Falsterbo tillsammans med sin syster Ester Ekengren och kompisarna Denise Strate och Melwira Jenderholt, också de från Nytorp Equestrian. Med bara en vilodag emellan följer sedan nästa tävling, NAF Five Star Magic Pony Grand Prix, som även den avgörs i Falsterbo.  

Trots det proffs hon är, är hon ändå nervös inför de båda tävlingarna.

–  Det kan gå hur som helst, men förhoppningsvis går det bra, avlutar hon med ödmjuk förväntan.

För Pat’s Choice var det inte första vinsten på Stadion. Redan för två år sedan vann han samma klass i tävlingen, fast då med ryttaren Ophelia Jenderholt, från samma klubb, i sadeln.

Fakta

Namn: Signe Ekengren

Ålder: 14 år

Bor: Helgö

Aktuell med: Vann första pris i Young Talants på Stockholms stadion med ponnyn Pat’s Choice.

 
 
 
Föregående
Föregående

Eva ger kurs i att möta livet

Nästa
Nästa

Krönika