Problem med Tappströmbron - stora trafikstörningar både under lördagen och söndagen

 

Bron fastande i öppet läge både under lördag och söndag förmiddag. Foto: Privat

Helgen har bjudit på rejäla utmaningar för den som ville ta sig till eller ifrån Mälaröarna. Tappströmsbron fastnade efter öppning både under lördagen och söndagen med långa köer och stor frustration bland de som drabbats.

- Det är helt oacceptabelt, skriver Kommunstyrelsens ordförande Hanna Svensson (S) i en kommentar på Facebook.


Den nya Tappströmsbron öppnades för biltrafik i december 2023 och för båttrafik i april i år. Den 23 juni fastnade bron i öppet läge för första gången under sommaren. Det gjorde att Trafikverket sköt på de på tester av bron som egentligen skulle göras under juli månad inför slutbesiktningen. De testerna började i stället den 16 augusti och enligt Trafikverkets hemsida ska bron öppnas fem gånger varje dag i ungefär en månad. Testerna kommer att göras utanför rusningstrafik och tekniker kommer att vara på plats.

Under helgen blev det stor frustration då bron fastande i öppet läge både under lördag och söndag förmiddag. Bron öppnades för segelbåtar och kunde sedan inte stängas på grund av ett tekniskt fel som i skrivande stund ännu inte är helt känt. Köerna ringlade sig långa och det var inte bara de som skulle till och från Ekerö som drabbades. När rondellen vid Tappström blockerades påverkades även trafiken till och från Färingsö.

På sociala medier pratas det om att Tappströmsbron är nya Nockebybron och att även Tappströmsbron borde stängas för båttrafik tills den är färdigtestad.

Texten uppdateras med kommentarer från Trafikverket och Ekerö kommun så småningom

 
Föregående
Föregående

Trafikverket pausar de planerade driftstesterna av Tappströmsbron

Nästa
Nästa

Mälaröarna - Sveriges Beverly Hills?