Nockebybron fortsatt stängd för fritidsbåtar

 

Foto: Holger Ellgaard

Beslutet att hålla Nockebybron stängd för fritidsbåtar förlängs. Trafikverket har nu fattat beslut om att bron kommer att vara stängd under hela september.

På grund av sommarens tekniska fel där Nockebybron fastnade i öppet läge vid flera tillfällen fattade Trafikverket, i samråd med Sjöfartsverket och Ekerö kommun, beslutet att stänga bron för fritidsbåtar som kräver broöppning.

Från början sträckte sig det beslutet till och med augusti. Nu förlängs det och gäller även hela september och de båtar som berörs av detta hänvisas till andra farleder. Framför allt gäller det segelbåtar som är över 12 meter.

Bron kommer dock att öppnas. Både för yrkestrafik och för att testas. När detta sker kommer det att kommuniceras via Trafikverkets hemsida. Trafikverket bedömer att det blir ett fåtal broöppningar för yrkestrafik under september.

Under sommaren har Trafikverket genomfört en omfattande genomgång av bron samt flera driftshöjande åtgärder, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

– Åtgärderna har i första hand gjorts för att säkerställa en stabil funktion för yrkestrafiken som passerar under bron. Dessa åtgärder följs nu av en långsiktig och robust lösning, skriver Daniel Cannervik, kommunikatör på Trafikverket i pressmeddelandet.

 
Föregående
Föregående

Solsken, musik och kungligt besök när De gamla firades

Nästa
Nästa

Tiger är kickbikeproffs