Kaffe, mingel och framtidsvisioner på kommunens näringslivsfrukost

 

2024- 09-17

Mälarökyrkans foajé var fylld till bredden när kommunen bjöd Mälaröarnas företagare på frukost och snack om innovativa kommunikationsmedel, södra Färingsös fördjupade översiktsplan och Mittenstyrets framtidsvision.


Klockan var strax före åtta när ett femtiotal av Mälaröarnas företagare möttes i Mälarökyrkan över kaffe och frukostsmörgåsar. Efter kort mingel inleddes mötet med Pepijn Klaassen, kommunens trafikplanerare, som pratade om innovativa kommunikationsmedel. Förutom det stundade pilotprojektet med det elektriska bärplansfartyget Candela P12 fick åhörarna också höra om framtidsplaner för självkörande bussar på Färingsö.

Vidare berättade Ekerö kommuns planarkitekter mer om den fördjupade översiktsplanen för södra Färingsö som ligger i samråd just nu, och vad som ligger till grund för förslaget, innan Hanna Svensson (S) kommunstyrelsens ordförande och Fredrik Ohls (L) kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsutskottet avslutningsvis berättade om sina visioner för Ekerö som en småstad nära storstaden.

Tanken med kommunens Näringslivsfrukostar är att lokala företag ska få höra mer om utvecklingen och kommunens planer för näringslivet. Men också få möjlighet att nätverka med varandra.

Så är det värt att gå upp i arla morgonstund för att komma till näringslivsfrukosten? Vi tog tempen på några deltagare:

Företagare, vad fick du ut av dagens näringslivsfrukost?

Foto: Erik Rundelius

Ulrika Fåhraeus, författare och driver kattpensionatet Kattmandu, Färingsö:

–  Det är intressant att höra hur kommunen planerar, men jag undrar varför en kommun som har en överbelastad landväg och en betalfärja som enda tillfartsmöjligheter måste bygga hela tiden. 4 800 nya invånare på södra Färingsö, jag bara ser framför mig hur vägen från rondellen, över Lullehovsbron och bort till Svanhagen är igenkorkad med köer konstant. Kan man inte lösa de brister som redan finns med trafiken och bristen på till exempel vård och gymnasieskolor innan man öser på med mer bebyggelse? Pratet om att bevara det gröna och lantliga lät ju bra men att de vill bygga på jordbruksmark känns sådär, det är ju jordbruksmiljön de säger att de värnar. Jag passade på att påtala att bristen på infartsparkeringar är akut. 

Mickaella Strålstjern, driver Strålstjern hälsa & friskvård, Färingsö:

–  Frukostmötet var givande och jag uppskattade möjligheten att få ta del av den fördjupade översiktsplanen för södra Färingsö. Att få en inblick i kommunens framtidsplaner och hur vi företagare kan påverkas och vara en del av den utvecklingen kändes värdefullt. Informationen om Candelas bärplansfartyg var också spännande, och det ska bli intressant att se hur den satsningen utvecklas.
Jag tycker det är viktigt för oss företagare i kommunen att vara delaktiga i kommunens aktiviteter då det påverkar oss oerhört mycket.

Var du också på kommunens näringslivsfrukost och vill berätta vad du tyckte? Mejla: redaktionen@malaronytt.com


 
Föregående
Föregående

Varning för vänsterfil som plötsligt ”försvinner”

Nästa
Nästa

Rekordmånga deltagare i årets Stenhamralopp