Johanna Lind Bagge: ”Jag älskar det lokala”

 

Johanna Lind Bagge utanför nyöppnade butiken i Jungfrusund.

Hudvårdsguru, formgivare, hundpsykolog och tv-personlighet. Den forna Fröken Sverige-vinnaren och Mälaröbon Johanna Lind Bagge har många strängar på sin lyra. Nu har hon också öppnat klädbutik i Jungfrusund.

Att kliva innanför dörrarna till den 23 kvadratmeter stora – eller ska man kanske säga lilla – lokalen är som att få en varm kram. Där inne är det fullt med kläder, men inbjudande och elegant. Inredningen går i svart och guld, med orientalisk matta och en lampa av exklusiva fjädrar i taket. Och vid disken står hon, Johanna Lind Bagge, glädje och energi personifierad.

–  Målet är att det ska vara en upplevelse att komma till mig. Här kan kunderna sitta och ta en kaffe eller ett glas bubbel medan väninnan eller partnern provar kläder, säger hon och ler stort.

Något för alla

Butiken i Jungfrusund skaffade hon som ett komplement till webbshopen som hon driver sedan 2016. Namnet JLB, står inte i första hand hennes initialer, som man kan tro, utan för Joy, life and beauty som representerar de tre olika teman som hon fokuserar på: kläder, inredning och skönhetsprodukter.

Priserna liksom utbudet i butiken varierar stort. Här finns förutom klädesplagg också lite inredning och skönhets och Johannas egen väsk- och necessärkollektion, som hon gjort samarbete i Ceannis. Men framför allt är det handplockade, tidlösa plagg och framförallt generösa klänningar, som är lite av Johannas signum.

–  Målet är att det ska finnas något för alla fantastiska kvinnoformer, och jag hjälper gärna till och tar fram plagg och färger som passar kunden, förklarar hon.

Butiken ger paus

Två dagar i veckan har hon öppet i butiken och det är bara i undantagsfall hon inte står bakom disken själv. Det ger henne en välbehövlig paus från hennes annars så hektiska liv, menar hon. Och att träffa kunderna i verkligheten slår allt.

– De kommer från hela landet, det är så roligt!

Från butiken har hon också livevisningar av kläder på Instagram.

–  Det är som en extra service för kunderna, så att de ska kunna se hur ett plagg sitter och faller. Sedan kan de köpa därifrån eller komma in hit till mig.

Samarbetar lokalt

Men även om butiken betyder mycket för henne är långt ifrån allt hon gör. Sedan ett antal år tillbaka driver hon och maken Anders Bagge hjärteprojektet Hunden i centrum från slottet Rastaborg på Ekerö, där de genom kurser, föredrag och filmer på sociala kanaler arbetar för att utbilda hundägare och höja hundars status i samhället.

En favoritsyssla hon har är också att skapa events, ofta för kvinnor och med hälsa och skönhet i fokus.

–  Jag samarbetar gärna med lokala aktörer, jag älskar det lokala! säger hon och berättar att nästa event, i oktober, blir på Skytteholm Hotell och konferens.

–  Det kommer bli en blandning av föreläsningar, god mat, spa och dansworkshop. Som en guacamole av härliga saker, avslutar hon med sitt smittande, klingande skratt.

 
Föregående
Föregående

Oro för ökat tryck på Tappströmsbron

Nästa
Nästa

Bron återigen fast i öppet läge