Fortfarande bara två färjor i rusningstrafik

 

Trafikverkets färja Venus är en av två färjor som trafikerar Ekeröleden. 

Även under denna vecka är det bara två färjor och femtonminuters-trafik på Ekeröleden. Anledningen är fartygshaveri och hur lång tid som det kommer att se ut så vet man i dagsläget inte.

Vår förhoppning är att få igång trafiken med tre färjor så snart som möjligt”, skriver Trafikverkets Färjerederi i ett meddelande till MälaröNytt.

Det var i samband med skolstarten då vardagstrafiken satte igång igen på allvar som Trafikverket meddelade att Ekeröleden bara skulle trafikeras med två färjor och i femtonminuterstrafik. Sedan dess har det fortsatt så. Prognosen är att få igång trafiken som vanligt så fort som möjligt, men något exakt datum finns ännu inte.

“Vi beklagar såklart det besvär det kan innebära för våra trafikanter”, skriver Trafikverket.

Anledningen till den minskade färjetrafiken är att färjan Freja har varit extrafärja på ostkusten och Gotland på grund av att flera av Färjerederiets extrafärjor havererat. Extrafärjan Vivi skickades till Gotland förra veckan för att kunna frigöra Freja. Men Vivi havererade också vilket betyder att Freja är kvar på Fåröleden.

Eftersom Trafikverket nu håller på att testa Tappströmsbron så har man mellan Trafikverket och Färjerederiet en dialog för att anpassa testerna efter trafiken för att det ska bli så få störningar som möjligt.

“Vi hoppas på förståelse från de som åker med Ekeröleden. Det kommer vara två stora färjor i trafik som går varje kvart. För att undvika de värsta köerna rekommenderar vi att de som har möjlighet undviker att åka i rusningstid”, skriver Trafikverket.

 
Föregående
Föregående

Nu testas Tappströmsbron igen

Nästa
Nästa

Trots trafikkaoset: Kostnadsfri färja är inte aktuellt