Succé på första försöket

 

2024- 09-18

Text: Helén Bjurberg

När Mälaröarnas riksteaterförening bjöd in till sin första föreställning i Erskinsalen på tisdagskvällen, fick ensemblen stående ovationer i två omgångar.

– Det här bådar fantastiskt gott inför framtiden, sa Ewa von Wowern, som är initiativtagare och sitter i föreningens styrelse.

Utanför kulturhusets entré stod välkomnande marschaller och foajén dignade av hembakat fika och snacks på tisdagskvällen, när ett nittiotal Mälaröbor kom till Ekerö centrum för att njuta något så ovanligt – i alla fall på Mälaröarna - som en musikteater.

Det är drygt ett år sedan som Mälaröarnas riksteaterförening bildades med syftet att under Riksteaterns paraply få möjlighet att erbjuda Mälaröborna ett bredare utbud av scenkonst. Fram tills nu har föreningsarbetet mest handlat om att bilda en styrelse, bygga upp rutiner och marknadsföra sig, men på tisdagskvällen var det slutligen dags att presentera den första inköpta teaterföreställningen: Carole King – Tapetblomman som sprängde glastaket, för en förväntansfull Mälaröpublik.

Fia Viktorsson, som Carole King, till vänster och Cecilia Kyllinge, manusförfattare och flertal roller, till höger. Foto: Mattias Axelsson.

Pärlband av hits

Musikteaterföreställningen, specialskrivet av Cecilia Kyllinge, grundare av Kyllinge Nöje och själv en av artisterna på scenen, bjöd på en resa genom sångerskan och låtskrivaren Carole Kings liv och karriär.  Under föreställningens två timmar framförde ensemblen ett pärlband av Carole Kings hits, såsom exempelvis A natural woman, The Locomotion, Will you still love me tomorrow och You’ve got a friend – den senare som allsång med den entusiastiska publiken.

Att föreställningen föll publiken i smaken var uppenbart, både på hyllningsorden som överhördes i pausen men framför på allt de stående ovationerna – i två omgångar – som avslutade föreställningen. Ewa von Wowern, från Mälaröarnas riksteaterförening var också nöjd med kvällen.

– Vilken otrolig start detta blev för vår lilla förening, det bådar fantastiskt gott inför framtiden, säger hon.

Hoppas på fler medlemmar

Under hösten har teaterföreningen ytterligare tre föreställningar inbokade, men också ett medlemsmöte, då synpunkter om det fortsatta arbetet och kommande repertoar tacksamt tas emot.

– Vi hoppas på att många fler Mälaröbor vill bli medlemmar och göra det här tillsammans med oss, säger Ewa von Wowern.

Anders Larm, Cecilia Kyllinge, Fia Viktorsson och Martin Jarbeck i föreställningen Carole King - Tapetblomman som sprängde glastaket.

Mälaröarnas riksteaterförenings höstprogram:

1/10 Föreställningen ”Siri på spänd lina”, inleder sin Sverigeturné med gratis publikrepetition, klockan 16-17 i Erskinsalen.

11/10 Föreställningen ”Som ett jävla solsken” efter den hyllade boken med samma namn, klockan 19-20 i Erskinsalen

27/10 Cecilia Kyllinge är tillbaka på Mälaröarna i musikshowen ”Bäst i test”, klockan 19.30-20.40  i Herman Palm-salen i Stenhamra.

 

Mer information se Mälaröarnas riksteaterförening på Facebook.

 
Föregående
Föregående

Morgonkaos vid Slagstafärjan

Nästa
Nästa

Varning för vänsterfil som plötsligt ”försvinner”