Frukost med försäljningspepp

 

Mälaröarnas kvinnliga entreprenörer bjöds på försäljningsknep och frukost på Kolmilan.

2024-10-16

Text: Maria Forslund

Under gårdagsmorgonen bjöd Ekerö Kommun in till frukostmöte för öarnas kvinnliga företagare. Kolmilans takterass i Jungfrusund fylldes av minglande kvinnor som fick pepp i konsten att minska trösklarna för att nå ut till sina kunder.


Det var andra gången som kommunen bjuder in till företagsmöte som specifikt riktar sig till kvinnor. Medarrangörer var kvinnliga affärsnätverket Selma, Företagarna Ekerö och NyföretagarCentrum Ekerö.

Krister Samuelsson från ALMI Stockholm pratade säljstrategi och prissättning, Kolmilan stod för frukostbuffé och kvinnor minglade runt, ställde frågor och knöt kontakter.

– Ett bra sätt att nå ut med det man gör och samtidigt få pepp att fortsätta framåt med sitt företagande, sa Maria Andersson som var en av de drygt fyrtio kvinnor som var på plats.

En annan av de kvinnliga företagarna som gladdes åt dagen var Malin Ahlin som har sin psykologmottagning i samma hus som Kolmilan. Hon är dessutom medlem i Selmas affärsnätverk.

– I Selma finns många andra kvinnor som brinner lika mycket för sina företag som jag gör för mitt och nästan alltid finns det erfarenheter i gruppen som matchar de utmaningar som jag står inför. Efter en Selmaträff är jag alltid inspirerad och energisk inför att prova de lösningar och förslag vi diskuterat. Så även denna, säger hon.

Nästa frukostmöte är onsdagen den 23 oktober. Till det är alla företagare välkomna. Mötet hålls på Skytteholm Hotell & Konferens och temat är beredskap för företagare.  Intresse anmäls via kommunens hemsida.

 
Föregående
Föregående

Ekerövägen: Framkomlighets-problem under två veckor

Nästa
Nästa

Veckans polislarm: Misstanke om grov olovlig köring på Färingsö