En chans att smaka på Ekerö

 

Lördagen bjöd på ett marknadsfyllt centrum.

Under lördagen bjöd Ekerö Centrum in till traditionsenlig höstmarknad där både butiker och lokala producenter dukade upp marknadsstånd med allt från grönsaker, solrosor, honung till öl, kefir och must samt smakprov på både tomater, praliner och skagenröra.


2024-09-15

Text: Maria Forslund

Sensommarvärmen och solen var kanske en bidragande orsak till att centrum under gårdagen fylldes av marknadssugna besökare. När MälaröNytt var på plats strax två timmar efter att marknaden öppnat var det trångt, sorligt och skön stämning på Mälarö Torg.

Många var de som vittnade om att årets marknad drog fler besökare än vanligt. En av dem var Maria Nilsson från Noble Farming. Hon och Gustav Franzén sålde grönsaker från den småskaliga odling som de driver på Adelsö.

– Ja, det känns som att det fler kunder i år och det är väldigt roligt. Och kul att ni uppmärksammar det, då kanske det blir ännu fler till nästa år, säger hon.

Även Juntra Viberg från Juntras Grönt på Färingsö var på plats. Hennes grönsaker och blommor var populära och såldes i rasande takt. Även Freja Edholm Borchies från Stavsunds Självplock & Vintage hade nästan slut på sina solrosor och bara några bivaxsalvor kvar.

– Det är så roligt att det händer något här och alla är så glada och trevliga. Det är fin stämning.  Vill man köpa solrosor är ju självplocket och vintage-butiken vid Stavsund (på Ekerö, reds.anm) öppet hela tiden.

Andra på plats var bland andra Ekerö Brygghus, Svea Kefir, Rosenhill, Äppelfabriken och Ekerö Honung. Och så alla de butiker i området som hade erbjudanden och välkomnade besökare med öppna dörrar.

– Så här borde det vara varje helg i centrum, sa en av besökarna som vi överhörde i vimlet.

Kryddor från Juntras Grönt.

Botanic Hälsokost hade öppen dörr som alla andra butiker på gatan. Här fanns bland annat erbjudande på keramik dagen till ära

Elin Rydström och Karel Leesment var på plats med produkter från Lovö Prästgård

Maria Nilsson från Noble Farming var på plats på marknaden med grönsaker från den småskaliga odlingen på Adelsö.

Grönsaker från Noble Farming

Solrosor till salu.

Freja Edholm Borchies från Stavsunds Självplock & Vintage sålde solrosor och bivaxsalvor

Rosenhill sålde sin egen must och andra egentillverkade produkter

Många var de som ville handla lokalt på Smaka på Ekerö-dagen i centrum

 
Föregående
Föregående

Veckans polislarm

Nästa
Nästa

Söndagsporträttet Christer Gerlach - Mälaröarnas mesta globetrotter